gronstacity -

Min kompakta digitalkamera...

PUBLICERAT ♥2009-07-31 @ 22:01:54
kom idag =0) Jag har provknäppt ett par bilder... Fotomodell blev ju givetvis Lillgubben ♥ Men det är svårt att säga om bilderna är bra... man är ju såå bortskämd med att knäppa med en  digital systemkamera...

Jag har bara knäppt, jag har inte läst nånting om kameran... Men man ser ju iallafall att det är en snygging, hi,hi ;0)


samma här =0)


Jag ska prova att knäppa några kort imorgon i dagsljus, för när jag tog dom här bilderna så hade det ju börjat skymma lite... Jag ska väl läsa lite om kameran också, kanske...

Nu blir det kvällspromis på byn =0) Det älskar Lillgubben för det är såå mycket att snoka på där =0) Igår köpte jag en sele till honom & jag tycker att han inte drar lika mycket eller det blir inte såna där ryck, så man håller på att stå på öronen... Ska bli spännande att se hur det går nu ikväll!!

Tjillevippen!!
Kram!!





Jag har världens...

PUBLICERAT ♥2009-07-27 @ 23:41:55
BÄSTA Dahnino ♥ Ikväll när vi var i skogen så kom jag på den ljusa idén att jag skulle gömma bilnyckeln & låta Dahnino leta reda på den =0)  Tänk, man skulle ju faktiskt kunna tappa den... & försöka leta reda på en bilnyckel själv i skogen skulle ju vara som att leta efter en nål i en höstack... Jag ropade på honom & han kom som ett skott & undrade vad jag ville, sötisen där =0) Jag sa bara leta nyckel & han satte igång direkt & snokade järnet!! Det tog inte lång stund så hittade han nyckeln, va!?! Första gången jag provar med att göra detta & han LYCKAS första försöket, snacka om KUNG!! Jag provade en gång till för att se om han skulle hitta den igen & det gjorde han =0) Vilken hund jag har!! Vilken LYCKA att få rå om honom!!

Han är underbar min Lillgubbe


I morgon...

PUBLICERAT ♥2009-07-27 @ 15:45:38
då ska jag till stan & mamma följer med =0) Först ska vi på Axfood sen blir det Bista City!! Bl.a. ska jag på Jula & köpa en ny sån där "plutt" till det trådlösa modemet, för just nu kör jag med det mobila & det går såå segt!! En sväng på Biltema blir det ju också, måste köpa diverse grejjer till bilen!!

Jag tror att jag har irrat klart i djungeln av kompakta digitalkameror nu... Det blir en Samsung M310W som jag hade tänkt från början =0) Jag har kollat massor med kameratester... men har inte blivit nå klokare utav det... Så då blir det en sväng på Elgiganten också & hoppas att dom har kameran framme på hyllan den här gången & inte ligger ute på lagret som förra gången... Sist blir det sjukhuset & lungröntgen kl 15!!

Nu ska jag fara & jobba!!
Kram!!




Det är mycket...

PUBLICERAT ♥2009-07-27 @ 10:43:15
grejjer som skulle behövas bli klart, ute såklart!! Men det regnar ju bara hela tiden... Bl.a. så ska altanen oljas in & göras klar, men hur bra går det då när det bara regnar & regnar?? Jag hoppas verkligen på att vi får en fin höst istället!!
Just nu är det ju iallafall uppehåll =0) Så nu ska jag ut & ge Lillgubben lite mat innan vi drar till Fräntsa en sväng & ska uträtta lite ärenden!!

Ha en bra dag!!
Kram


Ett lite roligare inlägg...

PUBLICERAT ♥2009-07-23 @ 00:31:47
än det förra =0)
När vi var på väg hem från skogen efter kvällsturen med Dahnino & hade åkt en bit, så stog det en älg efter vägen!! När jag kommer närmare så börjar den att springa framför bilen i säkert 6-700 meter innan den hoppade in på sidan!?! Jag hann iallafall knäppa kort på den, men det blev inte så bra kort, för den stog ju en bit ifrån + att det hade ju hunnit blivit ganska så mörkt ute, men man ser ju iallafall att det är en älg & det är ju det som räknas, eller hur? Hi, hi, ;0P





Nu blir det teve tills jag somnar, BRA sömnmedel det, hi,hi, ;0)




Jag känner mig...

PUBLICERAT ♥2009-07-22 @ 19:17:23
(Varning för ett tråkigt inlägg!!)

lite låg just nu!! Varför? Jo, jag har ju haft en sån himla hosta i ca 3 veckor, hostan har inte försvunnit helt, är nu inne på 5:e veckan tror jag...Det är bättre men inte bra!! Så på tisdag den 28 juli ska jag ner på sjukhuset & göra en lungröntgen kl 15!! Man ska ju inte måla faan på väggen än, men det är ju klart att jag är orolig!! Man vet ju inte vad man får för besked, KOL eller ännu värre, cancer... Det kanske inte är nåt utav det, men man funderar ju så mycket...Lite för mycket, kanske?? Det är väl den förbannade jävla rökningen, ett jävla otyg!! Att det ens är lagligt att tillverka & sälja sånt jävla otyg övergår mitt förstånd!!

Kram!!

Regn, Regn, Regn....

PUBLICERAT ♥2009-07-20 @ 19:54:46
regn, regn, regn, regn, regn... Det har regnat hela dan!! Regn tycker jag är trist!! Jag vill ha sol ju, det är ju sommar för tusan ;0)





Nytvättad bil =0)

PUBLICERAT ♥2009-07-19 @ 20:51:36
Min Lillesyrra är ju bara för gullig!! Efter att vi jobbat klart så tog hon min bil & tvättade & städade ur den, Gullpluttan min!! Så nu får man åka i en ren & fin bil =0)






Julklappar!!

PUBLICERAT ♥2009-07-17 @ 11:20:48
Jo, du läste rätt ;0) Jag funderar redan på julklappar =0) Jag brukar ju ge bort en fotoalmanacka med bilder på Dahnino!! Bla till hans uppfödare Gunilla & Lillesyrran, men i fjol så ville mammis också ha en sån, skojigt att det uppskattas =0) Men det är inte lätt att välja bilder, det är ju bara 12 bilder, men det är ju hur svårt som helst att välja... Så nu har jag suttit & kollat igenom en massa bilder, dom bilder jag tycker är bra lägger jag i en mapp för att sen välja därifrån... Jag har massor (tusentals) med bilder på Lillgubben så jag har ju lite att välja på!!

Hmm, undra om jag ska ta & byta torkarblad på bilen, dom som sitter på nu, är helkass, & har man tur så blir det inget mer regn... ;0)

Ha en bra dag!!
Kram!!




Jag hoppas att...

PUBLICERAT ♥2009-07-16 @ 16:35:56
fulvädret blåser bort innan vi ska iväg, för i kväll blir det bilbingo med Mammis, Lillesyrran, Nicoline & Johanneh =0) Jag håller tummarna & hoppas att nån av oss vinner några pengar  =0)

Ha en trevlig kväll, för det ska vi ha =0)

Kram!!






Åska!!

PUBLICERAT ♥2009-07-16 @ 13:47:29


Åska & regn idag med... Men nu ser det ut att klarna upp =0) När det åskar så känns det bra att ha en hund som inte är åskrädd =0) När han var liten & för första gången hörde åskan så blev han ju lite brydd vad det var, men sen brydde han sig inte... Han brukar t.o.m ligga ute på gräsmattan & sova fastän det åskar =0)


Fisket igår kväll...

PUBLICERAT ♥2009-07-16 @ 09:08:32
Det blev bara 2 små abborrar = kattmat ;0P

Lillgubben gick ner i vattnet direkt =0)


Skaka av sig lite för att sen...


...upp & rulla sig i gamla löv & sand!! Mysigt värre, hi,hi, ;0P


Johanneh kastade ut värsta långa pinnen =0)


Mallgroda!!  =0)


Vi hade iallafall tur med vädret, ha,ha  ;0P nästan inte ett moln, klarblå himmel & sol =0)


Sötis =0)





Tjingeling!!
Kram!!







Jag håller tummarna...

PUBLICERAT ♥2009-07-15 @ 19:24:43
att regnet håller sig borta för nu ska vi dra iväg & fiska =0)

Tjingeling!!




Snart ska vi...

PUBLICERAT ♥2009-07-14 @ 21:27:15
iväg på kvällstur med Lillgubben!! Problemet är bara att vi inte har kommit på vart vi ska... 2 kvällar i rad har vi varit upp på Getberget & där snokade han järnet!! Det är nog många som har varit där med hund =0) & nix pix jag hade han inte lös där, tänk om han skulle ramla ut för stupet där, då skulle jag bli tokig ju, men fy, hemska tanke!! Äh, vi hittar säkert nåt trevligt ställe =0)

Idag har jag irrat runt i djungeln av kompakta digitalkameror... Jag hade ju bestämt mig för en Samsung M310W men nu lutar det mer åt en Canon IXUS 110 IS eller Canon IXUS 990 IS!! Jobbigt!! Jag har ju en kamera, en system digitalkamera, en Nikon D60, men jag vill ju ha en kamera som man kan ha i fickan, lättsamt att ha med överallt, liksom =0) Jag kommer nog att gå vilse många gånger innan jag hittar den rätta, ;0)


Ha en fortsatt trevlig kväll!!
Kram!!


Fiskgryta som är jättegod!!

PUBLICERAT ♥2009-07-13 @ 15:14:38

Om man tycker om fisk, såklart!! :)

Skeppargryta
4 Portioner:

* 600 gram Torsk eller det går utmärkt med pangasiusfileér också :)
* 2 Tomater
* 1 tsk salt
* 1 krm svartpeppar, (men jag brukar använda vitpeppar för det tycker jag blir godare!!)
* ½ dl finhackad dill
* 2 dl vispgrädde

Gör så här:
(Jag brukar alltid koka fisken först, så att jag vet att den är klar!! Det behöver man säkert inte men jag gör det iallafall)

Tina den djupfrysta fisken något. Skär den i 3 cm tjocka skivor, dela färska fileér om dom är stora. Skär tomaterna i skivor. Lägg dem i en låg vid kastrull. Lägg fisken på tomaterna, strö över salt, peppar & dill. Häll på grädden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock 5-15 minuter. (Den längre tiden för otinad fisk)
Servera med kokt potatis!!



Det ska vi äta till middag idag, mums fillibabba!!

Jag har mycket...

PUBLICERAT ♥2009-07-13 @ 13:38:58
som borde göras, hur mycket som helst!!

* Städa bilen!!
* Tvätta bilen, det behövs verkligen!!
* Tvätta!!
* Vika & lägga undan ren tvätt!!
* Dammsuga!!
* Torka golv!!
* Putsa fönster!!
* Panta flaskor!!
* Fara med plåt, papper, glas, plast!!

Jaa, detta är lite av allt som jag borde göra... & vissa grejjer borde ha gjorts för länge sen... Men det finns ju sånt som är roligare & då väljer man ju såklart det istället, hi,hi,  ;0P

Nu ska jag gå ut & leka med Lillgubben ♥ innan regnet kommer, det ser grått ut!! Undra när finvädret tänkte komma tillbaka då??
Kram!!




Jag lever...

PUBLICERAT ♥2009-07-12 @ 11:04:20
men jag har inte haft nån tid över till att blogga!! Inte nu heller men kanske det blir en uppdatering ikväll när jag kommer hem =0)

Ha en bra dag!!
Kram!!




Sjuk =0(

PUBLICERAT ♥2009-07-09 @ 11:30:26
IGEN!! Jag får spunk på detta!! Hosta kan ju ta livet av en ju... man blir ju helt slut av att hosta!! Just nu känner jag mig som en urvriden disktrasa, typ!! 
Klockan 14.30 ska jag iallafall vara hos doktorn =0) Men tiden sniglar sig fram kan jag säga!! Men vilket gnäll det vart här nu då, man ska väl se positivt på saker & ting, det hade ju kunnat varit fredagkväll så jag hade måsta väntat till måndag ;0P

Kram!!


En humla...

PUBLICERAT ♥2009-07-07 @ 14:52:27
är inte lätt att knäppa på, dom är ju inte still en sekund ju...

Men jag tror att den här bilden blev ganska så skaplig iallafall...


En humla till, men en sån med den färgen har aldrig jag sett... Har du??


Tjingeling!!
Kram!!

Lite bilder...

PUBLICERAT ♥2009-07-06 @ 10:44:16
som jag knäppte i skogen igår... Jag gillar att knäppa närbilder som ni kanske märker, hi,hi, ;0P Men det blir ju rätt så coolt!!














Skogen igårkväll...

PUBLICERAT ♥2009-07-06 @ 10:30:09
Ursäkta att jag tjatar men jag blir ju så himla full i skratt åt min Lillgubbe, igår när vi var i skogen så åt han smultron (igen) men så det nästan stog ut genom öronen på honom, ha,ha, ;0P Han ser för härlig ut när han går där & snokar efter smultron & äter =0) Ingen som behöver plocka smultron åt honom inte!!

KAN själv ;0P


När vi for hem från skogen så höll jag på att köra över en grävling... Lite längre fram så står det en älg på ett kalhygge, jag vände & for tillbaka & den står kvar!! Jag skyndar mig för att få fram kameran & ska knäppa kort på den, den står alldeles stilla & tittar mot bilen =0) Men vad händer då då?? JO, det kommer en bil så jag måste flytta mig & då sprang ju såklart älgen iväg in i skogen... Jag blev så himla SUR att jag inte hann knäppa nåt kort på älgen när jag hade världens läge, liksom!!

Tråkväder idag, så då får det bli en städdag??...

Ha en bra dag!!
Kram!!





Ridläger!!

PUBLICERAT ♥2009-07-05 @ 11:45:09
Idag ska Nicoline & hennes kusin J på ridläger!! Nicoline har längtat såå till denna dag & nu är den äntligen här =0)

Ju större häst, desto roligare tycker Nicoline, desto nervösare blir jag ;0D


Igår när vi var till skogen ("smultronstället") med Lillgubben så plockade Nicoline några smultron & gav honom men sen gick han runt & käkade upp massor med smultron själv, den lilla tokstollen där, ha, ha ;0P

Nicoline sitter & matar Lillgubben med smultron =0)


Smultrontjuven ;0P


Nu ska jag fixa lite grejjer innan jag & Lillgubben ska iväg på vattensök

Tjingeling på ett tag!!
Kram!!





Smultron!!

PUBLICERAT ♥2009-07-04 @ 09:43:09
På ett utav ställena i skogen där vi brukar vara med Lillgubben, så finns det massor med smultron!! Jag har aldrig sett så mycket smultron på ett & samma ställe nångång...Det enda jag sett är några få stackare efter vägkanten, men i & för sig så är väl inte det så konstigt det heller, för jag har väl aldrig varit så mycket i skogen som jag varit nu dom senaste 2 åren, ha, ha ;0P  Dom är röda men inte riktigt, riktigt mogna än, men om ett par dagar eller så, så är dom nog det!! Mumsigt med smultron, somrigt tycker jag!!



Kram!!

Birsta City!!

PUBLICERAT ♥2009-07-03 @ 15:23:13
Vi kom ju inte iväg förrän kl var nästan 15 så vi var ju nere i stan vid 16 tiden!! Först var vi in på Granngården & köpte mat till Lillgubben!! Efter det var vi på Elgiganten & köpte en kompakt digitalkamera till Nicoline!! Hon fick den för att hon har varit såå himla duktig att gå i skolan =0) BARA en ½ frånvarodag i HELA 5:an, skapligt om jag får säga!! Kameran blev en Samsung L201, Nicoline blev jätteglad, hon har inte gjort annat än sprungit runt & knäppt på allt, ha, ha ;0D

Kameran


 

Jag skulle också köpa en kompakt digitalkamera på Elgiganten så jag kollade på internet så att den fanns & det gjorde den men när vi kom dit så fanns den inte & då säger personalen jag pratade med att den finns ute på lagret så den kommer ut i butiken imorgon...  Så jag blev utan kamera jag... Liiite irriterande när man får veta att den finns på lagret men att jag inte kunde köpa den... Hon hade väl inte behövt säga nåt!?!   Men jag är glad att Nicolines kamera fanns för nu kan hon ju knäppa järnet när hon ska på ridläger på söndag =0)

Vad trist väder det blev idag då... Hoppas att finvädret tänkte komma tillbaka så det inte är slut på sommaren redan!!

Kram!!

Idag blir...

PUBLICERAT ♥2009-07-02 @ 12:55:09
det Birsta City!! Varmt är det så det är ju tur att man har AC i bilen annars skulle man ju dööö!!

Igår var det kurs med Lillgubben =0) Vi skulle köra agility men det var alldeles för varmt för det så vi körde vattensök istället =0) Det gick kanonbra!! Min duktiga lilla kille ♥ I söndags på vattensöket gick det också bra!!

Nu fick jag främmande

Ha en bra dag & kram på Er!!

RSS 2.0