gronstacity -

Reaktion!!

PUBLICERAT ♥2010-04-30 @ 22:40:44
Dahnino bryr sig inte ett dugg när det smäller eller då dom skjuter i skogen när det är jakt, skönt för när det är jakt så blir det ju några skott...

Vi var ute när det börjades smälla smällare & Raven reagerade inte ett dugg, i & för sig, så var det ju på håll, men ändå, han stog bara där & åt i sig gräs som en gammelko, ha,ha, ;) Grannarna smällde inga smällare så jag har ju ingen aning egentligen hur han reagerar om det blir på närmare håll, men det får vi väl se då =)

Nu sover Raven så det är dags för mig med att sova!! Kl 20.30 var det dags att gå ut & göra natti,natti!! Vi kom in kl 22, vi hade sån tur att det började regna när vi kom in =) Vi hann nästan inte in förrän Raven somnade, hi,hi, =)

Natti, natti, suss gott ♥

Jag duschade Raven =)

PUBLICERAT ♥2010-04-30 @ 18:40:24
Inte för att han var skitig utan bara ändå, liksom =)
Det gick iaf skapligt, pep till nångång bara, men i det stora hela så gick det BRA!! Jag hade ju givetvis med mig korv, hi,hi, ;) Jag provade att slå på hårblåsen för att se om han reagerade men det gjorde han inte & han blev inte brydd att jag blåste med den på honom heller, vilken kille =D

Blötsork ;)


Här har vi Lillfis igen då & han är ju såå skojjig ;)


Men Lillfis försökte "klappa till" Raven så han drog, hi,hi, =)


Men dit igen bara & smaka litte på katta, ha,ha, ;D


Lillfis fick nog & hoppade över stängslet...


... & Raven ser ledsen ut, & undrar säkert varför katten stack, ha,ha ;)


Kikar när Lillfis springer ner för slänten!!


Kram ♥

30 April & min...

PUBLICERAT ♥2010-04-30 @ 10:57:30
mammis fyller år idag, så ett JÄTTEGRATTIS till dig ♥
Hon är såå himla gullig, hon ska bjuda MIG på mat fastän det är HON som fyller år =)

Annars då? Jo, det är FULL fart varje dag =)

Han är ju för rolig Raven, när jag slår på dammsugarn så kommer han som ett skott & börjar letar korv uppe på dammsugarn, hi,hi, ;) Självklart så får han ju en liten korvbit då & då =)

Igår fick han åka ensam bak i bilen, det var väl inte så där jättepoppis men det blir nog =)

I morse fick Raven & Dahnino följa med när jag skjutsade ner Nicoline till deras kusin, hon ville kliva på bussen där istället, Raven gnällde lite då & då men han är duktig ♥


Sötis ♥


Sylvassa gaddar, men han bits inte så himla mycket ändå & bits han så går det att få honom intresserad av en leksak att bita i istället =)


Hittar allt ;)


Men han tyckte att den var väldigt skoj att leka med!! Ungefär som när en katt har fångat en råtta =)


Jag tycker att det ska vara otäckt att bita i den där, men inte...


Tussilago =)


Busgrabbarna♥


Man får många goa skratt, flera gånger om dan, ha,ha, ;) Ett gott skratt förlänger livet sägs det, jag kommer att leva föralltid ;D
ALLT som Dahnino har vill Raven också ha, hi,hi, ;) SÖTISAR♥


Där Dahnino är...


...är Raven, för det mesta iaf ;)


Raven tycker att Lillfis är en skojjig typ, hi,hi, ;)


Men Lillfis tycker mest att han är jobbig för han kommer väl ihåg hur Dahnino var när han var liten, tuggade på han mest hela tiden, hi,hi, =) (Han gjorde ju inte illa Lillfis för han klöste inte ifrån & höll sig inte undan heller för den delen, ha,ha, så det var nog inte såå farligt att bli tuggad på, men han kanske fick nog av det då, så det är väl därför han tycker att Raven är lite jobbig)


Men kom ner då, så jag kan tugga litte på dig, sitt inte bara där...


Kram ♥

Hur jag "uppfostrar" mina hundar!!

PUBLICERAT ♥2010-04-28 @ 09:41:25
Jag använder mig BARA av positiv inlärning, INGA ryck, slit, slag, trycka ner osv...
Jag BELÖNAR hunden för RÄTT BETEENDE, IGNORERA när hunden gör FEL!! Att förstärka ett önskat beteende med något, som är positivt för hunden, tex: en korvbit eller annat godis, smek, snäll röst, en leksak, ökar ju sannolikheten att hunden själv VILL upprepa beteendet igen!! Jag använder rösten mycket, tex om hunden gör något bra så låter jag GLAD på rösten & gör den nått som den inte får så låter jag ARG på rösten & det FUNKAR alldeles utmärkt!! Det vet jag, för jag har en speciell rackare, hi,hi, ;) Jag vet att många inte tror på den positiva inlärningen för dom anser att det tar sån tid & att det inte funkar??? Vad dom nu har fått det ifrån... Jag tror INTE på den "hårda" metoden, det som händer är ju att hunden är tillsammans med mig & gör som jag säger för att den är RÄDD för mig, hmm, så vill man ju inte ha det, man vill ju att hunden ska vara med mig & lyssna på mig för att den tycker om mig & tycker att det är roligt att vara med mig!! Eller hur?? =)

Gulliga Dahnino♥


Gulliga Raven♥


Kram ♥


Dahnino!!

PUBLICERAT ♥2010-04-28 @ 08:34:06
Det började för ca 3 dagar sen... Han är så där "konstig" igen... Han skäller & gnäller vid staketet, ligger klistrad vid grinden, kraffsar på staketet, hoppar upp mot staketet, jag måste ha stenkoll på honom, det går inte att lämna honom ute ensam, inte ens en enda sekund!! Igårkväll när vi lagt oss så började han att skälla & gnälla vid dörren, jag gick upp & hämtade honom & han fick lägga sig på golvet breve mig & han låg kvar??? Han gnällde ett par gånger men jag sa med lite grövre röst: Du, lägg av!! Han somnade & var lugn hela natten =) I morse när vi var ute så var han inte till grinden eller satt vid staketet, men dagen är ju lång ;)

Förra gången han var på det här viset så fick jag tipset av Hundfröken att när han satt vid dörren & skällde & gnällde så skulle jag ta honom till ett annat rum & säga åt honom att ligga ner & se till så att han låg kvar där!! Jag började att prata om kastrering, men det tyckte hon inte att man skulle ta till i första hand, om det kanske gick att lösa på annat sätt!! När jag fick tipset så tänkte jag, ja,ja, det funkar på andra hundar men på min kommer det inte att funka... Tänk så fel jag hade, för det FUNKADE & det funkar ju även denna gång =) Förmodligen så är det löptik som ställer till det, när han blir på det här viset...

Sötgubbe♥


Just nu sover Grabbarna♥ men snart är det fullt ös här igen =)
När dom vaknar ska vi ut i det härliga vädret =)

Kram♥

Men ack vad man bedrog...

PUBLICERAT ♥2010-04-26 @ 18:12:26
sig =/ På vissa ställen så är inte fårstängslet ända ner i backen, alltså det är en liten, liten, glipa mellan nätet & backen & det stället hittade väl såklart Raven, vem annars, ha,ha, ;D Men det är nu fixat, skam den som ger sig ;) Men han är ju iaf mer på insidan än utsidan nu, så det går ju framåt, hi,hi, ;)

Han är en riktig liten BUSE men såå himla SÖT ♥


Carita sluta läs HÄR, ha,ha,ha, ;D

Idag så var Raven & jag bort till "våran" skog, för jag ville se lite grann hur pass stor koll han hade på vart jag var... Han gick där & snokade & jag passade ju såklart på att gömma mig!! Han snokade vidare bortöver, så jag tänkte att nu springer han väl hem, men det gjorde han inte... När han upptäckte att han var själv så vände han tillbaka & snokade reda på mig & när han hittade mig så blev han JÄTTEGLAD =) Jag gömde mig några gånger & han blev lika glad varje gång han hittade mig =) Han hade lite mera koll på mig för varje gång jag gömde mig!! Ska gå bort till skogen imorgon med & köra samma grejj, så att han förstår att det är HAN som ska hålla koll på mig & inte tvärt om =)Nu ska jag grejja lite innan grabbarna vaknar & då ska vi ut igen =)

Kram ♥

Jag tror att...

PUBLICERAT ♥2010-04-26 @ 13:08:22
det funkar med nätet, han har iaf inte kommit ut ÄN ;)

Raven somnade strax före kl 22 igårkväll & vaknade vid 2 tiden men han somnade om & sov till kl 5 =)

Kl 7 är det matdags & sen ut & busa järnet med brorsan!!


Sötisar ♥


Jaga katt är skoj det ;)


Vi kom in för en stund sen, har varit ute sen kl 9 i det underbara vädret =)
Dom somnade på golvet tillsammans, Gograbbarna♥


Kram♥

Nu du, din lilla knatte...

PUBLICERAT ♥2010-04-25 @ 08:43:52
är det färdigrymt, hoppas jag, annars får det bli takplåt runt gårn, rena rama KUMLA, typ, ha,ha, ;D


Det är fortfarande lite småfix kvar med nätet men det ska vi grejja klart idag!! Underbart väder var det ju igår & det ser ut att bli lika underbart idag, HÄRLIGT!!

10 veckor idag =)


Nu ska jag passa på att stoppa nått i magen medans Raven sover, sen blir det UT i det HÄRLIGA vädret!!

Ha en bra dag =)
Kram♥

Hmm ;)

PUBLICERAT ♥2010-04-23 @ 15:41:40
Jaa, vad säger man?? Vilka ideér, hi,hi, ;)


Han klättrar...


upp, alldeles själv =)


Tokfrans, hi,hi, ;D


Ligger som en kung =)


Han kommer...


ner alldeles själv också =)


Kanonväder har vi idag med, HÄRLIGT!!
Men det är lite jobbigt att vara ute just nu, för Raven går ju bara ut genom stängslet HELA tiden... =/ Meen imorgon så är det äntligen lördag så jag får fara ner till stan & köpa kycklingnät!! Det ska bli så SKÖNT när han inte kan smita ut hela tiden... Innanför så vet man ju att det INTE finns nått olämpligt som han kan äta i sig eller göra sig illa på, så man vill ju att han SKA vara på RÄTT sida, liksom =)

Kram ♥

SNOPET, för MIG =/

PUBLICERAT ♥2010-04-22 @ 14:04:44
Vi har ju satt kycklingnät på halva stängslet på höjden, för vi tänkte att vi behöver ju inte ha det lika högt... MEN tror ni inte att han tar sig ut endå, han står på bakbenen & ut med frambenen & plopp så har han ploppat över på FEL sida, vilken RACKARE!! Så på lördag blir det att blåsa ner till stan & inhandla kycklingnät, det behövs ju en hel del ca 100 meter, en gång... Tur att vi plockade ner den andra inhängnaden som var på ca 100 meter, den fick vi ju plocka ner när dom var hit & grävde nytt avlopp... Bli inte brydd om jag är gråhårig eller inte har nått hår alls, nästa gång vi ses, ha,ha, ;D

Här står han & kollar läget, den lilla rackaren ;)


Kram ♥


SNOPET ;)

PUBLICERAT ♥2010-04-22 @ 11:28:37
För lilla vilden när han inte kom ut, hi,hi, ;)


Men vi är ju inte klar än, så han kan ju ta sig ut på andra ställen, men snart så, kan han inte det, hi,hi, ;)
Ska fixa mera kycklingnät =)

Träffade på Lillfis ("Knorr-Johan")...


passade även på att smaka på katten ;)


Men Lillfis drog järnet & Raven efter & naturligtvis ut genom stängslet... Men när jag busvisslade så kom han som ett skott =)


Busar järnet med brorsan =)
Vilken stil, ha,ha, ;)
Så fort halsbandet åker på så kliar han på det... Man skulle ju kunna tro att han har loppor, hi,hi, ;)
Blev väckt i morse kl 3.45 av världens pusskalas♥ Då var det bara att hoppa upp & hoppa i stövlarna & ut, Raven gjorde både det ena & det andra, duktiga kille =) Vi la oss igen när vi kom in & han somnade om & sov till kl 6, SKÖNT måste jag säga =)

Grabbarna sover som små grisar, det tar på att vara ute mycke =)

Jag skulle ju ha passat på att vila jag med, men man har ju massor att göra...

Kram♥

Ännu en HEL dag...

PUBLICERAT ♥2010-04-21 @ 22:32:05
ute =) Det är fortfarande lite kyligt i luften men det är ju bara att klä på sig =)

Nu ikväll så har vi börjat satt kycklingnät på inhängnaden!! När Raven upptäcker att han inte kommer ut, där han för det mesta smiter ut, så gnäller han, lilla spelevink där ;)


Jag var till mammis & hämtade både nät & kompostgaller, TACK!!, söta mammis för det ♥

Det tar på, att vara ute hela dagarna, jag blir trött & grabbarna blir också trött =) Raven har lagt sig, så nu hoppas jag att han sover tills imorgonbitti!!

Hoppas att det blir bra väder imorgon också, vi har ju verkligen haft tur med vädret sen vi fick hem Raven =) Jag kommer ihåg när Dahnino kom till oss, då "bodde" jag också ute, men då regnade det mest hela tiden, men det vara bara att stå där med paraply & se glad ut, hi,hi, ;)

Nää, bäst att jag lägger mig NU, innan jag har tangentbordet i pannan, ha,ha, ;D

Natti,natti, suss gott!!
Kram ♥

NU är Raven...

PUBLICERAT ♥2010-04-20 @ 22:06:10
MER på utsidan stängslet än på insidan... Hmm, jag får ju spunk på Vilden, hi,hi, ;D När han är på utsidan & jag ropar på honom så kommer han som ett skott, då får han en pytteliten bit korv, men efter 2 sekunder så är han på utsidan IGEN... Jag ropar & han kommer som ett skott, han får en pytteliten bit korv, o.s.v..... Hmm, så jag tror också att han har upptäckt att "springer jag ut, då ropar Matte & jag får korv, springer jag ut igen då ropar Matte & jag får korv IGEN, he,he, ;D Ju fler gånger jag springer ut desto mera mumma får jag, DET är ju lysande, vilken ROLIG lek, ha,ha," ;D

MEN, imorgon, så är det färdig lallat för lilla BUSEN, hi, hi, ;) Jag ska hämta hönsnät hos mamma & sätta det uppe på fårstängslet!! Jag är ju RÄDD om honom, han blir ju tuffare & tuffare, så han går ju längre & längre... Tro vad det ska bli av den här lilla rackaren, hi,hi, ;)

Raven UTANFÖR stängslet, där han INTE ska vara, den lilla BUSEN, hi,hi, ;D


Stubbar är skoj att klättra på =)
Dahnino har leksaken MEN...


den korpade Raven åt sig, vad annars ;)


Jag är verkligen IMPAD av Dahnino, vilket TÅLAMOD han har, det har nu gått 10 dagar sen vi fick hem Raven & Dahnino har inte blivit RIKTIGT arg på Raven en enda gång!! Dahnino som är så stor & flamsig är ändå så försiktig med Raven!! Dahnino har ett hjärta av GULD ♥


Efter lite bus så gnager dom tillsammans på den brända stubben...


sötproppar ♥


Raven tänker nog: "Men snälla, jag kommer ju att bli blind så mycket kort som du knäpper på mig" ;)


Men det är SVÅRT att låta bli, han är ju för SÖT ♥


Nu sover Raven så nu måste jag också lägga mig & sova, så man orkar med morgondagen =)
Idag har vi varit ute HELA dan & det känns kan jag säga, MYCKE friskluft så jag är jättetrött!!

Go'natt & suss gott!!
Kram♥
Jag måste nog...

PUBLICERAT ♥2010-04-20 @ 14:10:59
göra nått åt inhängnaden... Kan nog inte vänta tills Raven blir större & inte tar sig ut... Snart är han ju oftare på utsidan än på insidan, inte bra!! Jag har ju stolp & fårstängsel, MEN, Raven är ju så liten så han tar sig ju ut genom stängslet... För stora hål, hmm, kycklingnät skulle vara perfekt, hi,hi, ;) När han är på utsidan så hittar han mycket mumsiga saker, tycker han, men INTE jag, kattskit, BLÄ!! Så igår hade han tryckt i sig bra nog, för imorse när vi klev upp så hade det hänt en olycka av den "andra" varianten i köket & det var inte lite kan jag säga...

Imorse åt grabbarna vid 7.45 sen gick vi ut i det härliga vädret, SOL men fortfarande lite kyligt i luften!! Vi blev ute i över 5 timmar... Hmm, vart tog den tiden vägen?? Jag måste ju in & få nått i magen, man blir ju hungrig av att vara ute i friska luften =)

Man kan vara hopplös fastän man är söt ;)


Kram ♥

Fortsättning av...

PUBLICERAT ♥2010-04-19 @ 18:16:47
dammsugarträning & koppelträning!! Det går bättre & bättre!! Han är inte rädd för dammsugarn MEN den låter så ini helsicke illa, det är ju tur att den går att justera mellan max & min!! Raven går ju fram & tar korv som ligger uppe på dammsugaren när den är igång =) Igår drog jag munstycket efter golvet, lite brydd blev han ju vad det var för en konstig varelse, men när han gick breve mig & dammsugarn så fick han korv, han tog korv från munstycket också, när dammsugarn gick, så han är ju inte skrajj på nått sätt utan han måste väl bara vänja sig vid oljudet & att den kan röra på sig... Dahnino han är helt sanslös, han flyttar sig INTE när man dammsuger så han får man dammsuga runt, liksom, hi,hi, ;)

Igår kväll gick vi på en kortpromis för att träna att gå i koppel & det gick bra, bråttom hade han så man hade ju jämt göra att hänga på, ha,ha, ;D

Hemma igen så blev det fullt ös på grabbarna =)
Jag måste få tala om vilken underbar hund Dahnino är, vilket TÅLAMOD han har med Raven, helt sanslöst alltså!! Har Dahnino en grejj som han vill ha för sig själv, så kommer Raven & ska ta den, då drar Dahnino upp läppen men Raven dit igen & försöker ta den, då morrar Dahnino men Raven dit IGEN & försöker ta den, Dahnino gruffar till åt Raven men Raven på IGEN & innan det är färdigt så låter han Raven ta grejjen!!


Idag har vi varit ute hela dan!! Kyligt i luften & blåsigt men SOL, härligt om man klär på sig!!

Igår kväll somnade han strax före kl 22 & vaknade till vid 4 imorse men han somnade om & sov till kl 6!! Man kan ju inte säga annat än, LYXIGT =)

Just nu sover Raven men när han vaknar så ska vi gå ut igen =)
Man måste ju ta vara på alla fina dagar =)

Kram ♥

Söndag=KURS för...

PUBLICERAT ♥2010-04-18 @ 18:53:35
mig & Dahnino, specialsök =) Han tycker alltid att det är lika skoj!! Han är som en stolle, ha,ha, ;)
Om du klickar på bilden så kommer du till Bästa hundfrökens hemsida =)


Onsdag den 5 Maj kl 18.00, så ska jag & Raven börja på kurs, specialsök!! Det ska bli såå spännande att köra med en sån liten plutt på banan =)

Nu ska jag gå ut med Raven, det blåser fortfarande lite kyligt men på med mössa, vantar & täckjacka så blir det kanonbra ;)

Kram ♥

Full fart HELA dan igår!!

PUBLICERAT ♥2010-04-18 @ 09:00:24
Steffen & 2 kompisar till honom var på Boda Borg hela dan =)
Jag tog med mig Nicoline & Johanneh & tittade på en trollkarl som uppträdde nere på byn, han fångade verkligen barnens uppmärksamhet, ALLA barn satt ju stilla & tittade, hi,hi, ;) Synd bara att det var lite dålig uppslutning när det händer nått här på byn... Men, men, dom som inte kom missade nått kan jag säga!! När det var slut gick vi upp till mammis & åt, barna åt varsin hamburgare & jag åt biffstek med lök & stekt potatis, hur GOTT som helst!!

Raven somnade kl 21.30 igår kväll & jag somnade inte så långt efter honom!! Han sov ända till kl 6 i morse =) Ingen olycka inne, börjar bli tjatigt va, hi,hi, ;) När vi kom ut så gjorde han ifrån sig både det ena & det andra ;) In & stimmade på en liten stund innan han somnade till en liten stund!! När han vaknade var det dags för mat & sen gick vi ut =) Härligt väder med sol, men lite kyligt så det var mössa, vantar & jacka på =)

Ute blir det en massa bus med brorsan =)


& då menar jag verklig BUS, man blir trött av att bara titta på dom, ha,ha, ;D Vilken energi alltså, så tidigt på morgonen...


Gräva är skoj... Hmm, undra om det kommer finnas nån gräsmatta kvar här till sommarn? ;)


Allt som Dahnino har vill Raven ha... Ofta lyckas han korpa åt sig också & då springer...


han till sitt "gömställe" under den brända stubben...


Som verkar vara väldigt mumma att tugga på, hi,hi, ;)


Lite svart blir dom också, här har Dahnino fått svarta streck på huvudet =)


Här har Raven Dahninohår i munnen (lite svårt att se men till höger ser man vitt hår som hänger ur munnen) Man skulle ju kunna tro att han har tagit en tugga av Dahnino men det har han inte, hi,hi, ;D Han hittade hårtussen på backen!!


Vill ha ALLT som brorsan har...


Det låter säkert som om Raven är en SUPERVALP som inte gör några hyss alls, men han KAN han med, ha,ha, ;D Valpar är sötast när dom sover, hör man ju OFTA, ha,ha, ;D MEN med Raven upplever jag det inte så, men det gör nog Dahnino, för det är ju han som får ta den värsta smällen liksom ;)

Nu ska jag äta frukost innan VILDEN vaknar ;)

Ha en bra dag!!
Kram ♥

Koppelträning!!

PUBLICERAT ♥2010-04-17 @ 08:41:05
Igår kväll så skulle vi prova att gå en mini-mini-promis i koppel & kära nån vad han skuttade fram, han var som en kanin, ha,ha, ;) När vi kommit en liten bit så gnällde han & vände om & det var samma skuttande på hemvägen, hi,hi, ;)

När vi kom tillbaka hem så gick vi bort till "våran" skog, där släppte vi lös Dahnino också, men när vi skulle tillbaka så när vi kommer till tennisplan så drar Dahnino järnet upp till grannarna...Jag antar att han stack dit & mumsade i sig en massa rådjursbajs...(grannen matar rådjuren) Jag ropade & busvisslade men öronen hade nog ramlat av i skogen... Jag fick ta bilen & fara upp & hämta Dahnino hos grannen, stolle, ha,ha, ;D

När vi kom in strax före 21.30 så efter en liten stund så gick Raven & la sig på sitt täcke & somnade vid 21.40 (på dagarna sover han alltid i köket på en filt) Jag trodde aldrig att han skulle sova hela natten, MEN det gjorde han, ända till 6.30 i morse =D 9 timmar!!, ingen olycka inne, snacka om LYX =)

Han är hopplös på att hämta skor & annat, han tar allt till Dahninos säng =)


Mumsade i sig lite mat innan det var dax att gå ut andra gången!!


Busade järnet ute & när vi kommer in så är han TRÖTT & somnar som en liten gris =)


Nu ska jag mumsa i mig nån frukost innan Raven vaknar!!

Kram ♥

Det blev skapligt...

PUBLICERAT ♥2010-04-16 @ 15:11:42
väder till slut =)
I morse & på förmiddan när vi var ute så var det lite kyligt, men när vi gick ut igen vid 13 tiden så sken solen & det var lite varmare i luften, men huga vad det blåser ute...

Vi kom in för en liten stund sen & då gick Raven & la sig & somnade genast!! Det tar på, att busa järnet med brorsan & utforska allt + att smita utanför inhängnaden & kolla läget, hi,hi, ;) Friska luften gör ju sitt till också, jag blir bra trött jag med av all utevistelse =)

Bus, bus, BUS =)


Gnaga bort bark på träd är skojjigt, hi,hi, ;) Jag tycker att dom ser såå söta ut ♥


Nu ska jag passa på att grejja lite medans dom sover =)

Kram ♥

Ännu en BRA natt =)

PUBLICERAT ♥2010-04-16 @ 07:47:41
Raven somnade 22.15 igår kväll & vaknade 5.15 i morse =) 7 timmars sömn & ingen olycka inne =)

På morgonen så är det FULLT ÖS här, hi,hi, ;)
Han är såå himla busig =)


Efter att ha busat järnet med leksaker & storebrorsan så blir han heltrött...


Dahnino blir också heltrött, han är ju van att det är lugn & ro, men dom tiderna är förbi, för ett tag iaf, hi,hi, ;D


Nu sover ju båda sötingarna, så då måste man ju passa på att tvätta, plocka ur & i diskmaskinen, uppdatera bloggen & kolla FB...

Ser ut att bli kanonväder idag, HÄRLIGT =)
Kram ♥

Nu har vi nyss haft...

PUBLICERAT ♥2010-04-15 @ 16:10:41
dammsugarträning, men den var lite halvläskig tyckte Raven... Det går att justera max & min på dammsugarn, så jag satte den ju såklart på min!! Jag ställde dammsugaren så den stog typ i mitten av hallen, så jag gick till den ena sidan & ropade på Raven, han var lite skrajj när han skulle förbi dammsugarn, men han kom till mig iaf, när han kom så fick han en liten korvbit, jag gör pyttesmå bitar så man kan göra några gånger =) Jag la en korvbit PÅ dammsugarn & den tog han utan problem =) Det läskiga med att springa förbi den var nog att filterutblåset blåste på honom när han skulle förbi, men det VIKTIGASTE var ju att han tordes =)
Dahnino tittade på mig ungefär som att, men SER du inte vad JAG är duktig då, hi,hi, ;D Självklart så såg jag ju vad duktig han var också, tokfrans, hi,hi, ;)

Så söta tillsammans ♥♥


Kram ♥


Åka bak i bilen träning!!

PUBLICERAT ♥2010-04-15 @ 14:17:31
Det gick bra, storebrorsan fick följa med =)
Vi åkte bara ner till vägen där barnen kliver på skolbussen & vände där, så ingen långtur heller ;) Ner till bussen är det ju bara 600 meter... Han ska ju givetvis få träna att åka ensam också, för det är ju inte alltid brorsan kan följa med...Raven är hopplös på att hämta skor... Igår kväll gick han & hämtade skor & la i Dahninos säng & busade med dom där, jag tror han hade hämtat 7, 8 stycken skor... Snacka om Korp, ha,ha, ;D

Raven gillar att busa i Dahninos säng, han plockar skor & leksaker & busar järnet där =)


Här går jag & väntar på att Ravens säng ska dyka upp & är brydd varför den inte gör det, men det stog ju klart & tydligt på papperet jag skrev ut att den skulle vara i lager 5 maj!! Men som jag sa, så går det ju ingen nöd på honom för han har ett mysigt täcke att ligga på så länge =)

Inte så fint väder idag men inte lika kallt som igår iaf =) Regnade lite nu innan vi gick in... Men så länge det inte står som spön i backen så är det okej tycker jag =)

Just nu sover båda Godingarna ♥♥

Senare blir det mer koppelträning & bilträning =)

Kram ♥

Igår kväll...

PUBLICERAT ♥2010-04-15 @ 07:28:13
så somnade Raven kl 21, jag hade ju kunnat lagt mig men han brukar ju vakna till så vi går ut en sista gång & gör natti, natti, =) MEN kl 23 sov han fortfarande så jag la mig!! När han vaknade till så kom han & la sig breve mig & sov till kl 5.15, INGEN olycka inne, va!? VILKEN kille alltså =)

Det blev inget bilåkande igår men jag satt in Raven i bagaget & stängde grinden, han gick bara runt & nosade, efter en liten stund så tog jag ut honom =) Idag så ska vi fortsätta koppelträna & träna att sitta i bilen =)

Katterna är ju inte gärna hemma nu när Raven har kommit, men i morse så kom Lillfis in (han heter så för han var såå liten när han föddes) men kallas även för Knorr-Johan för han har knorr på svansen, dom luktade på varann & det gick hur bra som helst, Raven såg väl mest brydd ut... Lillfis tänkte nog: "Åh NEJ, inte en till som ska tugga på mig"... Dahnino härjade bra med Lillfis när han var liten =)

Dahnino & Lillfis ♥
Hmm, vad är du för en filur??...


Kram ♥


Har börjat tränat in...

PUBLICERAT ♥2010-04-14 @ 18:57:18
klickern!! Så här gjorde jag, pyttesmå bitar med korv, när jag stoppade in korven i munnen på Raven så klickade jag för att få honom att förstå, klick=belöning, om inte hunden tycker om "godis" så kan man ju belöna med nått annat som hunden gillar, tex lek men jag använder korv, han gillar ju mat, hi,hi, ;D

När jag ropar Raven så kommer han som ett skott, men jag passar ju såklart på att ropa när han inte har nått för sig, för då är ju chansen större att han kommer, liksom =)

Jag la ut godis på backen som han fick snoka reda på, jag snokade med näsan & då började han att snoka i backen & då sa jag leta, så gjorde jag några gånger, så det ska bli kul att se hur han gör nästa gång =)

Har koppeltränat lite också, från början ville han inte gå ett steg, men det kan man ju förstå =) Men sen gick det bättre så det är ju bara att träna på!!

Idag har det inte varit lika fint väder, regnade på förmiddan, men det spöregnade ju inte, så vi var ute som vanligt =) Det kändes nästan som om det var höst, på med jacka & mössa =)

Idag så pinkade Raven på gräs, för första gången, bra, för snart är ju snön borta!! Han vill ju gärna göra ifrån sig på snön...

Mycke bus med brorsan


Det är skojjigt att leta reda på pinnar & gnaga på =)


Han är hopplös på att hämta skor...


Kram ♥

2010-04-14

PUBLICERAT ♥2010-04-14 @ 10:58:59
Idag blir Raven 2 månader =)


Dahnino 2 månader =)


Kram ♥

Har sovit BRA =)

PUBLICERAT ♥2010-04-14 @ 07:44:25
Raven somnade vid 22.30 & vaknade 5.45 i morse av väckarklockan... Vi gick ut & han gjorde ifrån sig ganska så på en gång, DUKTIG =) Ingen olycka inne... ÄN ;)

Idag ska vi träna att åka lite bil, bak i bagaget, men han får ha med sig storebrorsan så här första gången =)

Raven är en riktig tuffing... När han & Dahnino busar så hoppar & biter han på Dahnino, fastän Dahnino "säger till" honom så ger han sig inte... det slutar med att Dahnino går därifrån!! Snacka om tuffing, jag menar, ge sig på en som är som en jätte jämfört med honom själv... Dahnino skulle ju kunna svälja honom, liksom, ha,ha, ;D

Efter vi har varit ut på morgonen & kommer in så är det...

FULLT ÖS...


MEDVETSLÖS ;D


Kram ♥

En gång HADE jag...

PUBLICERAT ♥2010-04-13 @ 14:31:52
tulpaner, men inte nu längre, ha,ha, ;D


Apan blev poppis att leka med =)


♥♥ Mina sötingar ♥♥


Snart är det ingen snö kvar här, då blir det nog lite besvärligt för Raven, för han vill gärna göra ifrån sig i snön... Den lilla filuren har ju kommit på att det går att komma ut från inhängnaden också, den lilla rackaren, hi,hi, ;) (Jag har stolp & fårstängsel runt gårn, skulle nog vara bättre med kycklingnät, hi,hi,)

Nu ska jag passa på att fixa tvätten medans busen sover =)

Kram ♥

Natten har varit bra!!

PUBLICERAT ♥2010-04-13 @ 08:24:44
Raven somnade vid 23.30!! Jag blev väckt i morse kl 5.45 av världens pusskalas ♥

Ut & han gjorde ifrån sig både det ena & det andra, duktiga kille =)
Ingen
olycka inne... Han har väl inte en chans att misslyckas heller,
för vi är ju mer ute än inne, hi,hi, ;)

När vi kom in så var det fullt bus, han blir busigare & busigare =)Finvädret håller i sig, HÄRLIGT!! Så det blir en utedag idag med =)

Kram ♥

Jag blev så full...

PUBLICERAT ♥2010-04-12 @ 22:12:07
i skratt när Raven kom bärandes på Dahninos apa, Raven snubblade på apans armar & ben, hi,hi, =)

Bilden blev lite suddig när han kom snubblandes...

Här håller han på att brottas med apan =)


Jag vill pussas ♥


Busar JÄRNET i brorsans säng, he,he, ;D


Favvoleksaken är en strumpa som jag slog knut på =)
Tänk vad en strumpa kan vara skoj =)

Allt går fortfarande bara bra, bättre än jag hade trott!! Man måste ju vara inställd på det värsta liksom, så blir det inte så, så är ju det bara + & jag har ju det jag jämför med också, hi,hi, ;) Dahnino ÄR en SPECIELL rackare men jag ÄLSKAR honom såå himla MYCKET, mer & mer för varje dag ♥♥ Sånt som brukar funka på alla andra hundar har inte funkat på Dahnino, men han är ju inte som alla andra heller så, hi,hi, ;) Men allt jobb & allt som jag har kämpat med Dahnino har ju gett resultat också, det tog ju lite tid,
men bättre sent än aldrig, hi,hi, ;D
Det är tack vare Dahnino som jag har fått ett enormt tålamod!!Jag trodde att sängen till Raven skulle komma idag men inte... Kanske imorgon =) Men det går ju ingen nöd på honom för han har ett  mysigt täcke att ligga på, på natten!! På dagarna om han inte somnar ute så brukar han sova i köket, för det mesta under en stol =)

Kram ♥


HÄRLIGA väder!!

PUBLICERAT ♥2010-04-12 @ 15:23:44
Vilket väder, sol & klarblå himmel!! Det är ju kanon nu när man liksom "bor" ute, hi,hi, ;)

Raven somnade vid 23 tiden igår kväll, han vaknade till strax efter 01 men somnade om & sov till 5.15 i morse!! Ut & han gjorde ifrån sig nästan på en gång, både det ena & det andra ;) INGEN olycka inne än så länge =D

När vi är ute & Raven blir trött så springer han upp på bron & gnäller, då vill han in & sova men ibland så låter jag honom vara & då lägger han sig & somnar på bron, man måste ju ta vara på såna här fina dagar!!

Raven sover som en liten gris just nu & då måste man ju passa på att hinna med så mycket som möjligt =)


Vänta på mig brorsan =)


Dom är ju såå söta tillsammans ♥♥


Ska vi leka brorsan, kom an då, voff, voff, ha,ha, ;D


A jag ångrar mig, jag glömde visst bort hur stor du var, hjääälp =P


(Dahnino är försiktig med honom, tänkte bara så ni inte tror att han jagar järnet efter Raven för det gör han inte, han springer bara efter i typ 2 steg, sen hittar Dahnino på nått annat)

Det är alltid lika spännande att kolla vad Dahnino har för sig, man kan ju alltid lära sig nått skoj, hi,hi, ;)


Det blir inte så mycket sitta vid datorn nu, så risken för sittsår är minimal, ha,ha, ;D

Kram ♥

Idag har det...

PUBLICERAT ♥2010-04-11 @ 21:38:06
varit ett ljuvligt väder, sol hela dan =)
Vi har varit ute hela dan, bara varit in då Raven skulle äta!!

På kursen gick det bara bra, Dahnino var lika flamsig som vanligt, hi,hi, ;) Det blir många skratt när han är med, men han har ett sånt härligt sätt att jobba på!! Man ser på hela han vad skoj han tycker att det är att jobba =)

Imorgon är det skola för barnen igen... Påsklovet det bara försvann det, som vanligt med lov...
Nu har dom sommarlovet att se fram emot =)

Det blir mycke kort knäppta nu =)
Jag ser till att spara dom genast på skiva, när jag har laddat ur kameran!! Jag har förlorat MYCKE kort p.g.a att man har tänkt att: Jag gör det sen... Sen har man stått där när datorn har pajjat & det har det gjort för mig några gånger... Men man lär sig ju utav sina misstag!!

Gräva i snön är skojjigt =)


Sötingarna ♥♥


Här håller Raven på att "obducera" Lambi, hi,hi, ;)


Här kommer han med en del av innehållet & Storebrorsan i bakgrunden är ju inte sen att hjälpa till, hi,hi, ;D
Raven vill gärna följa efter Dahnino & kolla vad han gör!! Sötproppar ♥♥


Kram ♥


FÖRSTA natten...

PUBLICERAT ♥2010-04-11 @ 09:28:03
gick hur bra som helst!! Raven somnade vid 22.30 på sitt täcke nedanför min säng & jag somnade vid 23 & vaknade efter 30 min & upptäckte att han var borta?? Då hade han gått till köket & lagt sig!! Jag tog med honom & la mig på golvet med honom & då sov han till kl 3.15 så då gick vi ut & han pinkade, sen in & han somnade om genast & sov ända till 7.30!! Duktiga kille!! Han har inte misslyckats inne än så länge men jag har väl mer eller mindre "bott" ute, hi,hi, ;)

När han har sovit så är det inte så där super, super, bråttom ut, man hinner liksom klä på sig iaf =)

Igår hade Dahnino & Raven väldigt skoj när dom grävde järnet i jorden, hi,hi, =)

SÅ söta tillsammans♥


När jag ropar på Raven så kommer han i full fart & när han är framme så håller han på att pussa ihjäl mig & då menar jag verkligen pussa ihjäl, hi,hi, ;D Han är en riktig PUSSGURKA!! Jag har aldrig träffat på en valp som är såå pussig som Raven!!Kl 15 ska jag & Dahnino på kurs, specialsök!! Raven & jag ska också börja på specialsök så fort det börjar en ny omgång =) Det ska bli så KUL & SPÄNNANDE att köra specialsök med en sån liten filur!! I stället för en "vanlig" valpkurs så går vi specialsök istället för det ger så mycket mer, kontakt, samarbete, koncentration, nyfikenhet, & framförallt så är det ROLIGT både för mig & hunden, hunden får ju göra det den tycker BÄST om, använda snoken =)

Ha en bra dag!! Det ska iaf jag ha =)
Kram♥


Kl 15.15

PUBLICERAT ♥2010-04-10 @ 18:24:43
Kl 15.15 kom vi hem med Raven♥ Resan gick JÄTTEBRA, han gnällde bara dom 5, 10 första minuterna =) Sen somnade han & sov i ca 45 min så då var det dax att stanna & ut, han pinkade nästan genast!! Nästa stopp blev i Stöde!! INGET kräks heller!! Det gick jättebra när Raven träffade Dahnino♥♥

Första stoppet =)


Andra stoppet blev i Stöde!! Här passade han på att tugga lite gräs också, hi,hi, =)


Sötnosar ♥♥


Just nu ligger Raven & sover som en liten gris på min Helly Hansen kofta =)


Raven är en riktig Pussgurka, hur go som helst!!
Kram ♥

Dagen började redan...

PUBLICERAT ♥2010-04-09 @ 17:45:39
Kl 6 i morse för mig, det tar ju lite tid att hinna vakna till & kl 6.30 väckte jag Nicoline, men hon var inte såå lätt att få upp den tiden så här på påsklovet... Kl 7.30 skulle hon vara hos tandläkaren för att dra ut en tand!! Den här gången så ville hon ha lugnande innan, så när det började verka så hade vi väldigt roligt kan jag säga, ha,ha, ;D När det gått ett bra tag så säger hon till mig: Men mamma du har 3 ögon, nää, nu har du 4, vi skrattade som stollar, ha,ha, ;D Mycke tok blev det!! Jag har nog aldrig haft så roligt hos tandläkaren nångång...

Sen blåste vi upp till Ljungaverk till Annika, där köpte vi ett halsband till Raven & några leksaker =)
Sen tillbaka till Fränsta & uträttade lite ärenden, sen vidare till mammis & åt lite lunch!! Mätta & glada så for vi iväg & tankade bilen, 13.22:- litern, VA??!! Snälla nån vad DYRT det är med bensin, men när man bor så här på landet så måste man ju ha bil & då måste man ju tanka också...

När vi var hemma igen så gick jag ut med Dahnino i tråkvädret, regn!! Men det var härligt ändå =)Nu håller jag på att tvättar & städar järnet, men man måste ju ta en paus mellan varven, hi,hi, ;)Trodde att jag skulle få bädden till Raven idag, som jag har skickat efter, men inte då, så den kommer nog på måndag!! Men Nicoline har fixat iordning ett täcke som han kan ligga på tills vidare!!

Fullt upp & det beror absolut inte på att jag gör allt i sista sekunden, absolut inte, ha,ha, ;D

Nu är det dags att fortsätta innan jag tappar stinget!!

Ha en trevlig fredagkväll =)

En dag närmare =)

Kram ♥

Grått & trist...

PUBLICERAT ♥2010-04-08 @ 16:26:42
väder, men HÄRLIGT att det inte är kallt längre =)
Snön smälter med en väldans fart & det blir blötare & blötare här på gårn... På vissa ställen är det som små sjöar?, jag har inget minne av att det har varit så här blött nått år tidigare, fastän det har varit mycke snö, så till viss del så måste det bero på att det avverkas lite då & då i skogen här ovanför...

Nu ska jag ta & fixa lite tvätt innan jag måste
dra iväg & hämta töserna =)

En dag närmare =)

Ha det gott!!
Kram ♥

Lite info om...

PUBLICERAT ♥2010-04-06 @ 11:21:11
Oskarsgårdens Golden Raven =)
Han föddes den 14 Februari Kl 03.52 & vägde 460 gram!!
En liten Alla Hjärtans Dag kille ♥

Raven betyder Korp, för er som inte visste det redan =)

Alla valpar heter ju fågelnamn, men han fick sitt av en annan anledning också, för att
när han föddes så hann han knappt komma ut ur Mamma Dolly (navelsträngen var kvar i mamma) så var han inne mellan hennes bakben & kröp fram,
hittade tutte & "korpade" åt sig mat direkt hi,hi, ;)

Han kommer att få heta Raven, både gulligt, passande & skoj att det är en rolig historia kring hans namn♥

Om du klickar på bilden så kommer du till Oskarsgårdens Blogg =)


Ha en bra dag alla, det ska jag ha!!
♥Kram♥Idag har vi...

PUBLICERAT ♥2010-04-05 @ 18:49:37
varit på äventyr, ett roligt sådant =)
Är han inte söt!?! ♥

Oskarsgårdens Golden Raven


Han kommer nog att få heta Raven, jag tyckte att det namnet var så gulligt & han ser ut som en Raven också tycker jag =)

Han kommer hem till oss nästa helg!! Skojja att jag längtar!!

Kram på Er!!

Bjuden på middag =)

PUBLICERAT ♥2010-04-04 @ 22:05:06
Idag blev jag, mammis & Bästa L-L bjuden på middag hos gulligaste Lillesyster ♥
Det var hur gott som helst, så bjudit på middag var det ju inte sista gången hon gjorde, kan jag säga =)

Idag har vi varit ute i det ljuvliga vädret mest hela dan =)
Det är så härligt när solen skiner & snön tinar bort!!

Ikväll blir det en tidig kväll i säng, för imorgon ska vi ut på äventyr, hi,hi, vad, får ni veta senare ;)


Sitter & väntar...

PUBLICERAT ♥2010-04-02 @ 11:07:25
på att min lilla sömntuta♥ ska vakna så att vi kan gå ut i finvädret =)

När jag borstar Dahnino så brukar jag lägga håret i en Talgbollshållare till fåglarna, så att dom kan ha till sitt husbygge, varmt & skönt det måste bli med Goldenpäls i väggarna ;)Ha en bra dag Alla!!RSS 2.0