gronstacity -

Ikväll var det...

PUBLICERAT ♥2011-08-31 @ 21:50:46
äntligen hundkurs igen, har ju inte kunnat varit med på 2 omgångar, pga rävskabben. Men nu så :)) Alltså vi hade sjukt roligt ikväll :D Jag har skrattat så jag har ont i både magen & huvudet :) Raven är helt slut, han protesterade inte ens när det var dax för dropparna i örat, så då är han trött :)

Nästa torsdag är det jag & Dahnino som ska gå på kurs :) Det ska bli spännande, var ju ett tag sen vi gick.

Nu ska jag stoppa nått i magen & sen sova, jag är också helt slut ;)

Skraptestet på...

PUBLICERAT ♥2011-08-20 @ 08:40:21
Ravens öra ser ut så här nu, ganska coolt att det ser ut som ett hjärta :)
Besöket hos...

PUBLICERAT ♥2011-08-20 @ 08:34:48
veterinären gick väl sådär... Dahnino hoppade upp på bordet direkt men när vet. skulle kolla honom i öronen så ville han inte alls vara med. Men det lilla hon hann se så såg det bra ut :) Jag hade mina aningar om att rävskabben hade orsakat fukteksemet, som i sin tur ledde till både öroninflammation & ögoninflammation. Det som fick mig att misstänka det var ju att Dahnino aldrig har haft nått problem med fukteksem tidigare, han fick ett litet på halsen när han var ca 1 år, men då räckte det med att raka bort lite päls & badda med alsolsprit. När han var 2 år så hade han bara lite skorpor på halsen som jag bara borstade bort. I fjol hade han ingenting :) Veterinären sa igår att hon också var ganska så säker på att rävskabben hade orsakat alltihopa. Det är vanligt att hundar får just fukteksem på kinden när dom får tex löss & rävskabb.

Idag är det dax...

PUBLICERAT ♥2011-08-19 @ 06:55:06
för återbesök till veterinären med Dahnino, kl 9.30. Jag hoppas att allt är okej den här gången, men det tror jag nog :) Han har fortfarande på sig tratten, mest för att det är jag som är rädd, för att han ska råka klia sönder precis där eksemet har läkt så fint. Men han älskar ju sin tratt så det är inga problem :)

Jag skulle väl...

PUBLICERAT ♥2011-08-18 @ 06:46:19
aldrig ha sagt, att det gick så bra att göra rent Ravens öra + att ge honom örondroppar... För när det var dags för andra omgången så var det inte poppis kan jag säga :/ MEN jag testade med att han fick slicka i mjukosttuben & då gick det ju kanonbra :) Så bara att hoppas att det funkar även nästa gång. Bara han får mjukost så får man nog göra vad som helst med honom ;) Han är helt galen i mjukost :)) Brukar även använda den när han ska få klorna klippta, klippa under tassar, osv, Mjukost är guld värt :D

Den nya inhängnaden...

PUBLICERAT ♥2011-08-17 @ 07:18:43
har det varit lite stillestånd med... Men nu blir det fortsättning på den, ska till Matfors & hämta nät idag :) Skönt när den blir klar så man vet att grabbarna♥ håller sig på rätt sida :D

Besöket hos...

PUBLICERAT ♥2011-08-16 @ 23:10:00
veterinären med Raven gick så himla bra :) Han var så duktig, MVG ++++++++ kan jag säga :)) Vilka grabbar♥ jag har alltså, LYLLOS mig :)


Raven har kliat sig några dagar, har gått igenom pälsen men har inte hittat nått spännande ;) Behandlade honom med Exspot för löss, loppor & mjällskabb, jag ville ju så klart behandla Dahnino också men (pratade med veterinärhuset i sundsvall & där sa Dahninos veterinär att jag ej fick behandla honom med exspot, just nu, när han går på annan behandling)

Men så nu efter 5 dygn så kliade sig Raven fortfarande + att han blev geggig i örat igår. Så efter att jag pratat med veterinären så fick vi en akuttid kl 10. Vi fick komma in nästan på en gång. Att kliva upp på vågen gick sådär men till slut så :) 25 kg Raven♥ Inne på rummet så måste han ju upp på bordet så jag sa bordet, så hoppade han upp utan problem :) Detta tack vare att vi har gått på agility, kul när man kan använda det i andra samanhang + att det är ju lättsamt när dom hoppar upp själv :) Han satt så fint när veterinären tittade på honom. Vi fick hålla honom lite när han skulle raka bort lite päls där Raven hade tuggat sig, men vet. hittade inget som tydde på att det kunde vara rävskabb. Vet. gjorde ett skrapprov på framsidan av öronlappen & det visade sig vara rävskabb. Jag hade ju mina aningar att det kunde vara det, men allt sånt där med klåda brukar ju kunna likna varann, liksom.

Så första behandlingen med stronghold är gjort, så nu är det 14 dagar till nästa strongholdbehandling & efter den så är det 14 dagar till den sista behandlingen. Efter detta så hoppas jag att grabbarna♥ får vara friska läääääänge :)

När jag skulle rengöra örat på Raven så var han sååå duktig :) Även när han fick sina örondroppar :) En väldigt bra vovve att träna på, jag är ju inte så haj på det där att rengöra & peta ner i örat på dom, men jag kanske blir tack vare att Raven är så duktig :) + att jag vet ju att jag har världens bästa Hundfröken :) Hon är verkligen en Ängel♥

Man blir trött av att vara en Duktig pojke ;)
Jag har sagt "Du är en Duktig pojke" måååånga gånger nu när Dahnino behandlas, efter varje grej vi gjort så har jag sagt det & han har fått belöning, så nu när jag frågar Raven om han vill vara Duktig pojke? så kommer han som ett skott, sötplutten där♥Det går framåt med...

PUBLICERAT ♥2011-08-16 @ 07:05:00
... Dahnino :) Eksemet har blivit jättefint :) Ögonen är bra :) Så nu är det bara öronen kvar å det är inte såå bara, men det går :) Var till Bästa Hundfröken igår & fick hjälp med att göra rent öronen & inte en gnutta smuts :)) Det går himla bra att ge honom antibiotika :) Jag stoppar ner tabletten i en korv, men dom första gångerna så åt han upp korven & spottade ut tabletten, den lilla rackaren ;)

En bild på fukteksemet, nu är det ännu finare än på bilden, för nu är det inte en enda skorpa kvar :))


Han har fortfarande tratt, men han älskar sin tratt, låter kanske konstigt, men det är sant :D När man gjort det som ska göras så har han så bråttom att få på sig tratten igen, så han trycker in huvudet alldeles själv :)) Knasboll ;)


Nu väntar jag på att klockan ska bli 8 så jag får ringa ner till veterinären, denna gång är det Ravens tur, troligast öroninflammation på sitt högra öra... Vad är det som händer?? :/

Besöket...

PUBLICERAT ♥2011-08-08 @ 18:01:07
blev väl inte riktigt så som jag hade önskat :'( Ännu ett till fukteksem, på huvudet ovanför den kinden som han har det andra eksemet. Så det blev lugnande + så fick han även bli rakad en bit på huvudet. Öronen hade det inte blivit någon förändring på alls :'( Så det är bara att börja om från noll + att han även ska få antibiotika i tablettform, som han ska äta i 14 dagar, men det fanns inte på apoteket idag så det ska jag hämta på onsdag. Stackars, stackars liten gullplutt♥

Måste bara berätta att han var helt fantastisk hos veterinären :)) Först när vi kom in så blev det vägning, inga som helst problem att få upp honom på den :) Denna gång vägde han 36,1 kg, förra gången vägde han 35,3 kg, men det har ju blivit mycke belöning också under veckan, eftersom att han har varit såå himla duktig :) In på ett rum, vänta en stund, sen kom veterinären (som vi hade förra gången) Dahnino viftade på svansen, hoppade på henne & ville vara med henne, han satt så snällt när hon tittade på eksemet + när hon tittade i öronen, vilken kille alltså :)) Sen hoppade han upp på bordet & satt så snällt när dom satt kanylen på honom :) Jag är verkligen stolt över att ha en så DUKTIG kille♥ När vi var klar & kom ut & skulle gå till bilen, då drog han som en stolle för att komma till trappen som leder upp till entrén, när inte det funkade så provade han att dra mot den andra dörren vi gick förbi, vilken knasboll, ha,ha, ;) Sista biten fick jag småspringa så han skulle hänga på, så att han inte skulle kasta sig på backen & rulla runt ;) Hade ju inte varit någon höjdare, eftersom att vi inte hade satt tillbaka tratten.

Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen, jag har VÄRLDENS BÄSTA hundfröken :) Alltså, hon är helt fantastisk, en ÄNGEL :) Hon ska hjälpa mig med öronen på Dahnino, så att det blir som det ska vara, liksom :)Äntligen så är det...

PUBLICERAT ♥2011-08-08 @ 07:00:18
Måndag :) Kl 10 så är det dax för återbesöket hos veterinären. Veckan har gått ganska så sakta, men det har ändå gått bra :) Blir en uppdatering om besöket senare idag.
Ha en bra dag :)

Mer bilder från...

PUBLICERAT ♥2011-08-05 @ 08:56:50
vattensöket :)
Bilderna har jag lånat av hundfröken Carita :)

Åh är Du också här fröken :) Vad ska vi nu hitta på för roligt? :)


Carita sa åt Raven att leta (hon har lagt ner en ishockeypuck i vattnet) & han fattade direkt vad han skulle göra, fastän han aldrig har gjort detta tidigare, vicken kille alltså :)) Han doppar t.o.m. ner hela huvudet under vattnet när han hittade pucken :))


Han tyckte verkligen att detta var skoj, svansen gick hela tiden :) Carita & jag blev bara blötare å blötare för varje vift, hi,hi, ;) Men kul var det :))


Han satte sig t.o.m. i vattnet :) Lillstollen♥ ;)


Det går faktiskt...

PUBLICERAT ♥2011-08-05 @ 05:10:00
bättre & bättre för varje dag med Dahninos behandling :D Igår kväll blev det bara brottningsmatch på ena örat, för när vi skulle droppa örondroppar i det andra så satt han :D Vilken kille alltså :) Även är han jätteduktig när jag gör rent ögonen + att han sitter alldeles still & tittar upp på mig, när jag ska droppa en ögondroppe i varje öga :D

Vattensök :D

PUBLICERAT ♥2011-08-04 @ 06:20:31
Igår på kursen så blev det vattensök :D Det tyckte Raven var riktigt skoj :)) Han viftade på svansen hela tiden, så jag & Carita blev väldigt blöta kan jag säga, ha,ha, ;) SÅ, egentligen så är han ingen badkruka, räcker tydligen med att jag går ner i vattnet så är det helskoj :)) Han doppade t.o.m. hela huvudet under vattnet :O Det var en riktigt ROLIG kväll kan jag säga :D Så hoppas att även nästa onsdagkväll bjuder på bra väder, så vi kan köra vattensök då också :)Fler bilder kommer senare :)

Behandlingen av...

PUBLICERAT ♥2011-08-04 @ 06:09:57
... Fukteksemet, örininflammationen & ögoninflammationen på Dahnino♥ Känns som om dagarna sniglar sig fram kan jag säga... Jobbigt men det är ju ett måste, så det är bara att gilla läget, hur jobbigt det än är. Det går iaf bäst att göra rent & smörja eksemet, troligtvis så är det för att det kliar, så det är skönt när man grejjar där. Ögonen går det väl hyfsat med men öronen då är det brottningsmatch som gäller ;)  Så det blir några brottningsmatcher om dan ;) Han är ju stark som en oxe & TJURIG hi,hi, ;) Men vi är tjurigare OCH starkare ;) Men jag har ju turen att ha VÄRLDENS BÄSTA hundfröken Carita som ALLTID har tid för mig när det behövs hjälp, råd & stöttning :)) Såå himla skönt att bara veta att hon hjälper mig med detta OM det skulle behövas, men just nu så klarar vi oss själva, mycke pga att man VET att det FINNS hjälp att få skulle jag tro :)) Min oro att Dahnino♥ skulle avsky mig efter det man måste utsätta honom för, är nu liksom borta, Carita hade RÄTT i det hon sa, att han tycker om mig ÄNDÅ, fastän man måste göra det här jobbiga. För i måndags kväll så kom Dahnino upp i sängen & la sig breve mig med sitt huvud på min mage :) Är inte det kärlek♥ så säg :) Även i tisagskväll & igårkväll♥ :))

Eksemet läker som det ska iaf, men jag tycker att det ser liiite otäckt ut, men på nått konstigt vis så går det bättre & bättre för varje gång jag gör rent eksemet :)


Det ska verkligen bli skönt för Dahnino♥ när han får slippa den dumma tratten, som bara är ivägen överallt. Han går in i allt som finns, sötproppen♥ :)


På måndag kl 10 så blir det återbesök till veterinären på Södra berget :) Jag längtar & hoppas verkligen att eksemet har läkt så pass att tratten får tas bort :) + att det bara är 1 vecka kvar av behandlingen av ögon & öron :) Just nu känns det som att det är en evighet dit, men förhoppningsvis så går det bättre & bättre för varje dag :)

Dahnino hade inte bara...

PUBLICERAT ♥2011-08-01 @ 18:04:25
fukteksem på kinden, han hade öroninflammation i ena örat + ögoninflammation, verkligen STACKARS min lilla go'gubbe♥ Så nu har vi det vi gör i ett par veckor framåt. Det var ju första gången Dahnino var till en veterinär idag pga sjukdom & han var verkligen TOPPENDUKTIG :)) Det var väldigt nära att jag skulle svimma när dom började raka bort pälsen & eksemet började synas, så jag fick gå ut & iväg för att skölja ansiktet i kallvatten, kändes bättre efter en stund.

Behandlingen på detta är inte bara ett kan jag säga... Tänk va lättsamt, om han bara hade haft fukteksem, men, men, det är bara att gilla läget & hoppas att dom här dagarna går fortare än fort!!
Behandlingen:
Morgon: * Droppa öronrengörning i öronen & göra rent.
* Skölja ögonen
* Tvätta rent eksemet, torka torrt + smörja på nån gelsalva
* Efter 1 timme ska det ner 8 st droppar i varje öra + 1 droppe salva i varje öga
Och på kvällen ska det göras detta:
* 8 st droppar i varje öra
* Skölja ögonen
* Tvätta rent eksemet, torka torrt + smörja på nån gelsalva
* Efter 1 timme ska det droppas i ögonen

Eksemet ska behandlas i 7 dagar & ögon & öron i 14 dagar.

Första gången ikväll & det var inte en lätt match kan jag säga, men hoppas på att det ska gå bättre & bättre för varje dag.

Tänkte lägga ut en bild på fukteksemet här, blunda om du är känslig ;)

Det ser läskigare ut i verkligheten än vad det gör på bilden.

Tratten är inte hans bästa vän direkt, kan jag säga, han går in i allt & ibland så nästan snubblar han på den, hua stackars liten♥Fukteksem?

PUBLICERAT ♥2011-08-01 @ 07:19:02
Fukteksem, våteksem, hotspot, många namn på samma sak.
Igår kväll så var jag till Carita, våran hundfröken,  så att hon fick kolla på Dahnino & hon sa direkt att det såg ut som fukteksem. Jag trodde först att han hade fått ett sår på kinden, för han hade en liten fläck där + att det såg ut som att det kom lite blod, men det är nog med all sannolikhet fukteksem :( Stackars lilla Dahnino :( När klockan blir 8 så ska jag ringa ner till veterinären på Södra Berget, & höra vad dom säger, hoppas att dom har någon tid så att vi får komma redan idag.

RSS 2.0